Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο δέντρο


  Πόλλες φορές αναζητούμε κάτι ιδιαίτερο για χριστουγεννιάτικο στολισμό.
Ιδιαίτερα αν ο χώρος είναι περιορισμένος κι αν θέλετε να φτιάξετε ένα οικονομικό δέντρο παρακάτω σας προτείνω μία πρωτότυπη πρόταση.

 
Αρχικά προμηθευτείτε τα εξής:
 
Ύφασμα υπόλευκο, κατά προτίμηση γάζα με διαστάσεις 0,80χ3,00μ. περίπου.
Δύο γιρλάντες έλατου, με πλούσια κλαδιά.
Μία σειρά λαμπάκια με λευκό καλώδιο.
7-8 μπάλες
3-4 έξτρα στολίδια.
Σίγουρα θα έχετε σφυρί, καρφιά, συνδετήρες.
 
  Επιλέξτε τα χρώματα των στολιδιών σύμφωνα με τον υπόλοιπο χώρο. Η κατασκευή είναι ιδανική για την γωνία του δωματίου γιατί μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε το σχήμα του δέντρου πιο εύκολα και να εξοικονομήσουμε χώρο.
 
  Ξεκινήστε καρφώνοντας την μία γωνία του υφάσματος στον τοίχο ώστε να μην φαίνονται τα καρφιά. Προτιμήστε αυτά που στερεώνουμε καλώδια αν έχετε.
  Κόψτε τις γιρλάντες σε κομμάτια περίπου 40 εκατοστών, αλλά και να μην κοπούν ακριβώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μεγαλύτερα για το κάτω μέρος.
  Περάστε τους συνδετήρες στον κορμό των κομματιών και κρεμάστε τα ώστε να σχηματίσετε το τριγωνικό σχήμα του δέντρου ξεκινώντας από την κορυφή. Φροντίστε να αλληλοκαλύπτονται λιγάκι για να μην φαίνονται τα σημεία κρεμάσματος και να μην δημιουργούνται κενά. Κατεβαίνοντας προς τα κάτω φροντίστε να κρεμάσετε ένα διπλό κομμάτι γιρλάντας στο κέντρο για να πάρει όγκο το δέντρο.
  Περάστε πρώτα τα λαμπάκια και κρεμάστε μετά τις μπάλες και στο τέλος τα έξτρα στολίδια στο κέντρο της κατασκευής.
  Για να ολοκληρωθεί όμορφα η γωνία μπορείτε να βάλετε ένα τραπεζάκι από κάτω μιας και η κατασκευή δεν θα φτάνει εως το πάτωμα και το ύφασμα θα περισσεύει. Τοποθετήστε μία μικρή λάμπα πίσω από το ύφασμα και θα έχετε έξτρα εφέ φωτισμού. Το δέντρο σας θα μοιάζει να αιωρείται και θα γίνει ακόμα πιο φωτεινό.
 
 
Προσωπικά στο δέντρο που έφτιαξα για το γραφείο μου κρέμασα και μερικά  διαφανή αστεράκια....
 



 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...